NAKKESMERTER

Symptomer i nakken kan have mange årsager og ligeledes give varierende former for symptomer. Her er det vigtigt at få kortlagt og undersøgt grundigt hvad årsagen til dine nakkesmerter er. 

Smerter i nakken refererer til enhver smerte oplevet i området fra bunden af ​​kraniet til skuldrene, og kan spredes til din øvre ryg eller arme. Behandlingen kan variere afhængigt af individuelle symptomer. 

Dette kan omfatte følelsen af stivhed eller stramhed, såvel som skarpe smerter og kan i alvorlige tilfælde reducere bevægelsen af ​​nakke og hoved. Nakkesmerter kan også forårsage spændingshovedpine.

BOOK EN TID Gratis screening
Osteopati Aalborg - Osteopat - OsteoDanmark Aalborg
OsteoDanmark - Ondt i nakken - hold i nakke - Osteopatisk behandling

NAKKESMERTER  

De fleste muskler i kroppen vil slappe helt af, når de ikke bliver brugt, men musklerne i nakken spændes permanent for at støtte hovedet. Selvom det er mest almindeligt hos personer over 50, kan nakkesmerter udvikle sig i alle aldre som følge af overdreven belastning af nakken. Dette kan omfatte at sidde ned, sove i en akavet stilling eller arbejde ved en computer i lange perioder uden pause. 
Nakkesmerter kan også udvikle sig som følge af en ulykke. Det mest kendte er piskesmæld, en skade opstået som følge af, at hovedet blev kastet frem og tilbage i en bilulykke.

KARAKTER AF NAKKESMERTER

Med nakkesmerter kan den type symptomer, du kan føle, være en af ​​følgende, skarp smerte, brændende eller dunkende smerte, skydende eller stikkende smerter. Disse kan enten være intermitterende eller konstante.
Nogle gange klager patienter over hovedpine, som kan komme fra en række væv omkring halsen og den øvre thoraxrygsøjle.

Nakkesmerter - Osteopati behandling - OsteoDanmark
Nakkesmerter - spændinger - hovedpine

OSTEOPATER OG TILGANG TIL NAKKESMERTER

Det er vores uddannelse som osteopater, der giver os evnen til at arbejde på den menneskelige krop med vores hænder, der giver os succes med at behandle vores patienter. 
Det er vigtigt, at du føler at dine nakkesmerter er blevet vurderet ordentligt af en osteopat for at udelukke eventuelle større problemer, samt få den passende behandling i tide. Dette kan give dig et langvarigt helbred og forøget livskvalitet.

SMERTER I ARMEN I RELATION TIL NAKKEN

Symptomer i armen kan ligeledes komme fra nakken.  
Smerter i armen, prikkende fornemmelser, stifter og nåle og følelsesløshed kan være et resultat af skade på nakken.  
Dette kan skyldes kompression af nerverne, som forlader det cervikale spin (nakke). Som nævnt ovenfor er det vigtigt at du bliver undersøgt og vurderet grundigt af en osteopat, for at udelukke eventuelle større alvorlige problematikker, samt få lagt den rette behandlingsplan   

SPÆNDINGER I BUNDEN AF NAKKEN

Nakken optager meget sensorik fra vores fordøjelsessystem igennem nerven vagus. Har man et funktionelt fordøjelsesproblem eller andre problemer omkring organer, vil dette kunne være årsagen til ens nakkesmerter, da det vil have indvirken på muskeltonus i nakken, som vil blive spændt og øm.  

Herudover optager nakken sensorisk signal fra vores mellemgulv igennem nerven phrenicus. Denne vil tilmed kunne give øget spænding i nakkemuskulatur og være årsag til nakkesmerter.  

 • Posturalt syndrom 
 • Akut hold i nakken  
 • Kroniske nakkesmerter
 • Facetledssyndrom 
 • Slidgigt i nakken
 • Spændinger i nakken
 • Smerter i nakken
 • Diskus prolaps i nakken
 • Diskus protusion i nakken
 • Muskelspændinger  
 • Tinnitus  

Osteopatisk behandling af nakkesmerter vil gå på at finde årsagen til problemet, adressere dette, så du kan blive dine nakkesmerter kvit.