Som osteopater er vi interesseret i alle aspekter af dit barns sundhed. Vi begynder konsultationen med at tage en detaljeret historie, der dækker alle aspekter af sundhed og udvikling, fra graviditeten til konsultationen.

Dette efterfølges af en omfattende fysisk undersøgelse, der vurderer overordnet velvære og sundhed, se om dit barn følger sin udvikling, led, neuro-muskulær status og reflekser.

 

BOOK EN TID GRATIS SCREENING

Kolik kan skyldes umodenhed af nerve- og fordøjelsessystem.

Har baby ondt i maven, kan det skyldes at tarmbarrieren hos nyfødte er mere permeabel, det betyder, at større molekyler, kan komme ind i tarmen. De krydser tarmlumen for at komme ind i blodet, hvilket kan forårsage en inflammatorisk reaktion.

Denne permeabilitet ser ud til at være øget hos børn med kolik. Mens udviklingen af ​​tarmbarriere sker i livmoderen, er der en løbende modning efter fødsel, som påvirkes af flere faktorer, herunder stress, næringsstoffer og mikrober for at nævne nogle få.

Tilstedeværelsen af tarmbakterier (​​enterobakterielle arter) stiger i spædbørn med kolik sammenlignet med raske spædbørn. Disse bakterier er kendt for at producere gas som følge af deres stofskifte, hvilket kan give let oppustethed og fordøjelsesbesvær hos børn med kolik. I modsætning hertil tyder beviser på, at en høj andel af Bifidobacterier og Lactobacillus i spædbørns mikrobiota er beskyttende mod kolik gråd og ballade.

Fødselsmetoden (vaginal versus kejsersnit), brugen af ​​antibiotika, amning versus flaskemad er alle eksempler på faktorer, der kan påvirke sammensætningen af ​​tarmfloraen hos et barn.

Adskillige undersøgelser har vist, at fødslen påvirker tarmfloraen hos den nyfødte. Babyer født via kejsersnit oplever ændret, mindre gavnlig mikrobiel podning. Interessant nok vil en nyfødts tarmflora meget ligne den mikrobiom, den stødte på under fødslen.

Efter fødslen oplever babyens mikrobielle sammensætning hurtige ændringer. Vidste du, at hud-mod-hud-kontakt overfører værdifulde hudmikrober til babyen under den spæde fase?

En række af disse organismer har antimikrobielle egenskaber, der forsvarer mod patogener (sygdom i form af bakterie eller virus). Mens menneskelig hud er en værdifuld podning af den nyfødte, ankommer den mest kraftfulde og overvældende kilde til mikrober via modermælk.

 

GRATIS SCREENING